Czas trwania: 2 lata.

Organizacja kształcenia: System nauki dopasowany do potrzeb słuchaczy.

Wybrane przedmioty:

  • Zasady żywienia człowieka
  • Zdrowie publiczne
  • Podstawy żywienia klinicznego
  • Poradnictwo żywieniowe
  • Psychologia żywienia

W czasach dobrobytu coraz trudniej rezygnować nam z produktów, które nie zawsze pozytywnie wpływają na nasze samopoczucie i zdrowie. Powiększa się odsetek osób z różnego rodzaju problemami. Z drugiej strony wzrasta świadomość żywieniowa i chęć konsultacji ze specjalistami. Jeśli chcesz być jednym z nich, jeśli interesują Cię zagadnienia związane z planowaniem diet i przygotowaniem posiłków zgodnie z normami zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze – zacznij naukę.

Wśród oferowanych przedmiotów znajdują się m.in.:

  • podstawy żywienia człowieka
  • żywienie w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
  • diety odchudzające
  • diety sportowców

Nauczysz się także planowania jadłospisów, planowania diet dla osób z różnego rodzaju schorzeniami, poznasz zasady suplementacji.

Absolwenci kierunku będą mogli podjęć pracę w:

  • szkołach, przedszkolach
  • barach i restauracjach
  • sklepach ze zdrową żywnością

Ponadto przygotujemy Cię do założenia własnej działalności gospodarczej związanej z dietetyką.

Wymagane dokumenty:

  • świadectwo ukończenia szkoły średniej
  • wypełniony kwestionariusz osobowy
  • 2 fotografie
  • zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do nauki w zawodzie (do pobrania w sekretariacie szkoły)


Partnerzy
Galeria
  • ACADEMIA STUDIUM POLICEALNE